Fırında Mücver Masalı

Standard

Yani sen elmayı seviyorsun diye,
Elmanında seni sevmesi şart mı…
                                             Nazım Hikmet
Ben mücveri kızartılmış severdim.. Taa ki bir gün kabakla konuşmaya başlayana kadar.. Bana kızartılmaktan hoşlanmadığını söylerken hayretler içinde bakıyordum ona.. Sonra fırında masallaşmasına karar verdik beraber..
Malzemeler
  • 3 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1/2 demek maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demek taze nane
  • 3 dal taze soğan
  • 150 gr kadar beyaz peynir
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı un (kabakların sululuğuna göre 3 yada 4 kaşık olabilir)

Yapılışı

Öncelikle kabakları rendeleyip sularını sıkıyoruz. Büyük bir karıştırma kabına kaldığımız kabakların üstüne patates ve havucu rendeliyoruz. Küçük küçük kestiğimiz taze soğan, maydanoz, nane ve dereotunuda üzerine ekledikten sonra peynir, yumurta , zeytinyağ ve baharatları ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Karışımı 2-3 dakika kadar bekletiyoruz ki kabaklar kalan sularınıda bıraksınlar.. İşte burada kabaktan kabağa fark olduğu için unun miktarını karışımımızın sululuğuna göre 3 kaşığada çıkarabiliriz. Hafif yağlanmış tepsiye yada borcama ince bir tabaka halinde döküyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına veriyoruz..

Pişip, fırından çıktığında kokusu, kabakların kızartılmaktan hoşlanmadığını zaten size söylüyor.. Sadece duymak için ufacık bir çaba sarfedin yeter:)

Afiyet olsun..

Yemek yapmayı bilmeyen kuzenim soruyor;

– Ne kadar pişeceğini yazmamışsın Simge?!

-Pişene kadar işte canım..

– Tamam da ben anlamam ki onun pişip pişmediğini..

– :) o zaman 45-50 dakika pişir sonrasında bir çatalla kontrol et içine bak hala sıvımı yoksa kek gibi olmuşmu. Eğer içi çiğ gibi değilse pişmiştir Seloş..

Reklamlar

One response »

  1. çok teşekkür ederimm hayatımmm sayende artık bende mutfağa giriş yapabilcem gibi geliyo :)) bunu yaptıığım zaman sana hmn haberini uçurummm ve yorumları da :)))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s