Şekerpare

Standard

İsmini söylerken kibarlıktan kırılıyormuşum gibi gelir hep, Şekerpare :)
İşte narinliğinin buradan geldiğine söylüyor oda bana, beni yerkende kibar olun diyor.. Ufak bir ricası bu Şekerpare’nin..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 1 paket margarin (yumuşamış olacak hatta biraz eritebiliriz)
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (4 yada 3 te olabilir, bardağınızın büyüklüğüne göre)
  • fındık içi
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu
Yapılışı
Margarini, irmiği, pudra şekerini, hindistan cevizini ve yumurtayı bir kaba alıp karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde kabartma tozu un ve vanilyayı karıştırıyoruz ve bu karışımı yavaş yavaş margarinli karışımımıza ekliyoruz.
Oluşan bu hamurdan çok basık olmayan çokta top gibi olmayan parçalar yapıp tepsiye diziyoruz. üzerlerine birer fındık bastırıp, önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırında pişiriyoruz. bu sırada şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu trncerede kaynatıyoruz. Tam kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Şekerparelerimiz fırından çıktığında şerbetimiz ılık olmalı.
Fırından çıkan şekerpareleri 4-5 dakika bekletip, ılık şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s