Tarçınlı Fındık Topları

Standard

Tarçınlı fındık toplarının en önemli özelliği en iradeli diyetleri bile yerle bir etmeye sebep olacak kokuya sahip olması:) o yüzden uzun bir diyet içerisindeyseniz hemen bu sayfayı değiştirin:) kavrulmuş fındığın pişerken yaydığı muhteşem koku, piştikten sonra tarçınla birleşince yarattığı “hepsini yemeliyim” isteği tarif edilemez :)

Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 8 yemek kaşığı dolusu fındık içi (fındıkları rondodan geçirdikten sonra ölçüyoruz, unufakmıyoruz biraz ağıza gelecek şekilde bırakıyoruz)
Fırından çıktıktan sonrası için
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Margarini, kabartma tozunu, pudra şekerini karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getiriyoruz. Ben biraz zorlandım çünkü türlü birleşmedi malzemelerim ama tam ümidimi kesecekken güzel bir kulak memesi hamuru kıvamını aldı. sonrasında fındıklarımızıda ekleyerek yağladığımız tepsiye küçük küçük toplar halinde koyuyoruz ve 180 derecelik fırında 25-27 dakika kadar pişiriyoruz. ben hep bir tanesini çıkarıp ortadan ikiye ayırıyorum ve içi pişmişse çıkarıyorum.

fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika bekliyoruz ve toplarımızı bir derin tepside hazırladığımız pudra şekeri, toz şeker, tarçın karışımının içerisine atıyoruz. İyice bu karışıma bulanmalarını sağlıyoruz. Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s