Peynirli karnıyarık böreği

Standard

Karnıyarık böreğini bir yerde yemiştim, kıymalısıda çok lezzetli oluyor. Ama evde güzel böreklik peyniriniz varsa ben peynirle deneyin derim. Yufka ile peynir birbirini çok severler..

Malzemeler

  • 1/2 çay bardağı yağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 250 gr peynir
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pulbiber
  • 2 adet yufka
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber

 

Yufkalarımızı dörde keserek sekiz adet üçgen parça elde ediyoruz. Bir kapta yağ, süt, yumurta ve yoğurtu karıştırarak üçgen parçalara bir fırça ile sürüyoruz. sostan ne kadar bol sürersek o kadar lezzetli oluyor bu börek. Sonrasında pulbiberle karıştırdığımız peyniri koyuyoruz ve kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz. sardığımız yufkaların ortasını bıçak yardımıyla keserek dilimlediğimiz domates ve biberden birer tane ekliyoruz. yufkaların üzerinede kalan sostan sürüyoruz ve 180 derecede 45 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s