Hindistan Cevizli Muffin

Standard

Sonunda kek yaptım, uzun süredir yapmıyordum.. Benim gibi kek aşığı birisine hiç yakışmadığını düşünerek hiç denemediğim bir tarifle keke merhaba demek istiyorum…Hindistan cevizi çok besleyicidir ve yağlıdır fakat  kolayca sindirilebilen yağ içerir. Lezzetlidirde :) bazıları hiç sevmez mesela eşim.. ama muffini yer :)

 

Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı  un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

 

Kekin sırrı bence ilk başta yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar karıştırmakta.. sonrasında sulu malzemeleri ekliyoruz ve unun 1 bardağını koyup üzerine şekerli vanilin ile kabartma tozunu koyuyoruz. yavaşça karıştırdıktan sonra unun kalanı ile hindistan cevizlerini ekliyoruz. 180 derecelik fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s