Tavuk suyu çorbası

Standard

Biraz zahmetli olur benim tavuksuyu çorbam ama her seferinde oh zahmete değmiş diyerek içerim.Bir yandan teyzemden telefonda dedikoduları dinlerken diğer yandan çorbayı yapmanın zevkide ayrı tabi..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İşte malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1,5 lt su
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • tuz, karabiber

Önce tavuğu güzelce yıkayıp, bir kaç parçaya ayırıyoruz ve 1 litre suda haşlıyoruz. Etler kemikten kolayca ayrıldığında tavuk pişmiş oluyor. Ben genelde göğüs etinden bir parça tadarak pişip pişmediğini kontrol ederim.

Sonrasında ince tel süzgeçten geçirip suyunu tekrar tencereye alıyoruz. Eğer yemekte pilav yapacaksanız suyundan bir bardak ayırmayı unutmayın.

Süzgeçte kalan tavuğun derisini ve kemiklerini tekrar suyumuza koyuyoruz, 1 soğanıda bütün olarak içine atıp 10-15 dakika kadar daha haşlıyoruz.  Tekrar süzüyoruz.

Tenceremizde tereyağını eritip unu kavuruyoruz. Üzerine süzdüğümüz tavuk suyunu ve kaynar 500 ml suyu ekliyoruz ve blenderdan geçiriyoruz. Tel şehriyeleride ekleyip tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Tel şehriyeler pişene kadar karıştırıyoruz ve servise hazır… Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s