Cevizli Kereviz Salatası

Standard

Aslında kereviz salatasının bu şekli cevizsiz olmaz, başlığımda özellikle cevizli dememin sebebi ise tamamen cevizin faydalarından bahsedecek olmamdır:) Günde 2 adet ceviz yememizi söylüyor uzmanlar. Şekil olarak insan beynine benzeyen ceviz Asya’da beyin gıdası olarak bilinir.

Özellikle gelişme çağındaki çocuklar için çok faydalıdır. Bunun haricinde mide, bağırsak, deri rahatsızlıkları gibi bir çok hastalığa da iyi gelir.

Nezleye iyi gelir, sindirim sistemi bozukluğunu giderir, yorgunluğu ve bitkinliği azaltır, damar tıkanıklığı ve şeker hastalığı tedavilerinde kullanılır…

Kısacası çok yararlıdır. Mutlaka yenmelidir..

Gelelim CEVİZLİ Kereviz salatasının malzemelerine;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 3 adet kereviz
  • 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı normal yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • tuz

Öncelikle ceviz, sarımsak, maydanoz, tuz, dereotu, zeytinyağ ve yoğurtlar bir kapta karıştırılır. Çabuk karardığı için hazır olan karışımın içerisine kabukları soyulmuş kerevizler rendelenir. Bazı tariflerde normal yoğurt yerine mayonez var ama ben mayonez kullanmak istemedim. Dilerseniz siz kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s