Fırın Sütlaç

Standard

Asında başlığım damla sakızlı fırın sütlaç olacaktı ama malesef marketten aldığım damla sakızlarını bir türlü bulamadım. Sanırım çöpe gitti :( Ama damla sakızı olmadan da güzel oldu..

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

Önce pirinçleri iyice yıkıyoruz ve 2 su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlıyoruz. Suyu tamamen çektiğinde yavaş yavaş sütümüzün tamamını ekliyoruz. Orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Sık sık kontrol edelim çünkü süt ansızın taşar.. Kaynadıktan sonra şekeri ve tuzu ilave ediyoruz , 10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Sonra buğday nişastasını 1/4 su bardağı suda açıyoruz ve kaynayan sütümüze yavaş yavaş ekliyoruz.  Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Yumurta sarılarını bir kapta çırpıyoruz ve sütlacımızdan 2 kepçe yumurta sarılarına ekleyip karıştırıyoruz. bu karışımıda yavaş yavaş sütlacımıza ekliyoruz. Son olarak fırına koyacağımız kaselerimize paylaştırıyoruz. Benim tam 6 kase çıktı. İçine kaynar su koyduğumuz fırın tepsimize kaseleri diziyoruz ve 200 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlıyoruz. (Fırının en üst katına koyuyoruz)

Soğuması için o kadar heyecanla bekledim ki, acaba nasıl oldu şekerlimi, yumurta kokuyormu… Ama inanın çok lezzetliydi.. Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s