Kalburabastı..yada Rendeyebastı:)

Standard

Ne ilginç isim, kalburabastı. Ama benimkiler rendeyebastı:)

Kalburum olmadığı için:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 250  gr margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • yarım limonun suyu

Önce şerbetini yapıyoruz tatlımızın. Çünkü şurup soğuk hamur sıcak olacak birleşirlerken. Şeker ile suyu kaynatıyoruz. Fokur fokur ettikten 10 dakika sonra limon suyunu ekliyoruz, bir taşım daha kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Unu margarini karıştırıp üzerine  sıvıyağ,  kabartma tozu, yumurta ve yoğurdu ilave ediyoruz. Elde edilen hamuru 10-15 dakika dinlendirdikten sonra elimize küçük parçalar alıyoruz ve rendenin küçük delikli kısmının üzerinde yuvarlak olacak şekilde açıyoruz. içerisine 1 tatlı kaşığıyla ceviz koyup kapatıyoruz. Fırına veriyoruz ve 180 derecede 20 dakika pişirdikten sonra fırının üst rafına alıp 200 derecede kızarana kadar daha pişiriyoruz. Çıkarıp soğuk şerbetle buluşturuyoruz. Soğumasını bekliyoruz, yiyoruz:))) Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s