Kek, kek ve yine kek

Standard

Evet itiraf ediyorum, ben bir kek canavarıyım:) Bir ton kek tarifim var ama hep aynı keki yapıyorum:) Çünkü o Anne Keki:) Bu sefer farklı bir tarif uyguladım. Güzel oldu. Sizde deneyin. Haftasonu için bir tane yapın, gidip gelip yersiniz.. Gelecek olan haftasonu misafirlerinize ikram edersiniz. Kapıda rastladığınız komşunuza, dur bak sana kek veriyim dersiniz..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kek eğlencelidir. Kek mutlu eder. Fırında kabarmaya başladığında yüzünüze küçücük bir gülümseme oturur. Hayatta bu küçücük mutluluklarda gizli değil midir zaten..

Kek yapmanın püf noktalarından biri malzemelerin kesinlikle oda sıcaklığında olmasıdır. Ve keki fırına koyduğunuzda ilk yarım saat boyunca fırın kapağını açmamalısınız.

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • dilediğiniz kadar damla çikolata
  • 1 limon kabuğu rendesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önce yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Sarılarla şekeri uzunca bir süre çırpıyoruz. sonra içerisine ayırdığımız ve çatalla çırptığımız yumurta aklarını ekliyoruz. Her eklediğimiz malzeme sonrası çok az karıştırıyoruz kek hamurunu. Sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Vanilin şekeri, yağ, damla çikolataları da ekliyoruz. En son olarak limon kabuğu rendesini ekliyoruz ve kek kalıbına döküp 175 derecede 45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun..

Reklamlar

One response »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s