Haftasonunun Tadı, Krep..

Standard

Pazar kahvaltıları hepimizin bayılarak oturduğu sofralardan oluşur.. Hele ki kahvaltıda misafir varsa, daha bir ziyafet şeklinde olur.. Krepte haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında olur çoğu zaman. Sanırım hem tatlıyla, hem tuzluyla damağımızda değişik tadlar bıraktığı için.. İşte bu kolay lezzetin yapılışı..

Bu arada itiraf etmeliyim ki bazen karışımı tutturamıyordum, ölçüsüz yaptığım için. Bu sefer ölçüyle yaptım ve tuttu. Hatta evimizin krep uzmanı olan Eşime de gösterdim, tutmuş dedi yarı uykulu:)

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • tuz
  • şeker

Tüm malzemeyi karıştırıyoruz, ocakta ısıttığımız krep tavasını margarinle yağlıyoruz ve karışımdan 1 çorba kepçesi döküyoruz. Sonrasında kenarlara doğru akıtarak tavanın her yerini dolduyoruz. Ve piştiğinde diğer tarafı çeviriyoruz. İşte bu kadar basit.. Bu ölçülerde 28 cm lik krep tavamdan 7  adet çıktı, bilginize:) İçerisine dilerseniz peynir, dilerseniz reçel veya bal koyarak mideye götürebilirsiniz.. Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s