Karnıyarık

Standard

En sevdiğim sebzelerdendir patlıcan ve en sevdiğim yemektelerdendir karnıyarık.. Tabi Annneannemin yaptığını tercih ederim.. Ama şimdi Anneannemden çook uzaktayım.. İstanbul’a gittiğimde ona karnıyarık yaptırmalıyım:)

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram kıyma
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sosu için, 2 yemek kaşığı salça-2 su bardağı su

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 30 dakika bekletiyoruz. Sudan çıkarttığımızda bir bezle iyice kurutup, kızgın yağda her tarafını pişiriyoruz. Kızarttığımız patlıcanları yağını çeksin diye bir peçete üzerine alıyoruz. Bu sırada küçük bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanı, sarmısağı ve kıymayı 1 yemek kaşığı yağda çeviriyoruz, soğanlar rengini aldığında salçayı ekliyoruz. Salçanın kokusu gidene kadar çeviriyoruz ve yarım çay bardağı su koyup 5 dakika pişiriyoruruz. Tuzunu karabiberini ekleyerek altını kapatıyoruz. Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirip karınlarını yarıyoruz:) iç malzeme ile her birinin içerisini dolduruyoruz. Bir kaseye 2 yemek kaşığı salça koyup 2 su bardağı su ile açıyoruz ve tepsiye döküyoruz. 180 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s