Balkabağı Aşkından Reçel Doğdu…

Standard

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu ay balkabağı aşkım depreşti. Sofra Dergisi de buna biraz yardımcı oldu tabi.. Tüm Sofra Dergi’si ekibine teşekkürler..Yılbaşı daveti verecekseniz kesinlikle sofranızdan eksik etmeyin derim. Dolaptaki kabaklar hafif yumuşayınca en iyisi onlardan reçel yapıyım dedim. Yazdığım malzemelerle büyük bir kavanoz reçelim oldu. İster azaltırsınız, ister çoğaltır.. Ne kadar sevdiğinize bağlı. Ama bana güvenin çok soft bir tat oluyor.. Tabi reçel yapıp yılbaşı sofrasına mı koyacağız derseniz, onunda çaresi bir sonraki yazımda geliyor:) yılbaşı kurabiyeleri neden reçelli olmasınlar ki… Afiyet olsun şimdiden..

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 800 gr balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limon suyu
  • 5 adet karanfil
  • 1/2 su bardağı su

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şeker ve suyu kaynatıp küçük küçük doğradığımız balkabaklarını içerisine ekliyoruz. Orta ateşte 45 dakika kaynatıyoruz. Suyu azalırsa 1/2 çay bardağı su ekleyebilirsiniz. 45 dakika sonrasında karanfilleri ve limon suyunu ekliyoruz. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Dilerseniz içerisine acıbadem aroması da ekleyebilirsiniz. Balkabağı ile yakıştığını bu yazımda söylemiştim. O yüzden artık balkabaklı tarıflerde kullanmaya özen göstericem. Fazla eklemeyin ki balkabağının kendi soft aroması kaybolmasın… Bol kabaklı günler:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s