Karnabahar Graten

Standard

Beşamel sos sever misiniz? Karnabahar? Ya muskat? Erimiş ve kızarmış beyaz peynir?? O zaman gelin sizinle karnabahar graten yapalım.. Bu arada muskat karnabahara çok nefis bir dokunuş oluyor..Mutlaka muskat ile denemelisiniz..

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 1 karnabahar
  • 1 silme çay kaşığı  muskat rendesi
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 kalın dilim beyaz peynir (eriyen cinsten)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • tuz, karabiber

 

 

 

 

 

 

 

 

Karnabaharı temizletip küçük parçalara ayırıp (tüm parçalar aynı boyda olmalı) yaklaşık 20-30 dakika haşlıyoruz. Bu sırada beşamel sos için, sos tavasına yağı koyuyoruz ve unu kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Sütü üzerine yavaş yavaş ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. 5 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Pişen karnabaharları fırın kabımıza diziyoruz, tuz, karabiber ve muskatı ekliyoruz. Üzerine beşamel sosu boşaltıyoruz. Beşamel sos üzerine ekmek kırıntılarını ve onun üzerinede peyniri serip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çok sayıda üzeri yazdım sanırım:) Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s