Geçmişin İçinden, Tahinli Kek..

Standard

Geçmişin içinde yaşıyoruz aslında hep.. Hangimiz çocukluğumuzu hatırlarken gülümsemeyiz ki.. Hiç güzel anısı olmayan bile keşke çocuk kalsaydım demezmi.. Aslında küçükkende hep büyümek isterdik.. Büyümek, büyük olmak, artık bakkala top, lolipop almaya gitmemek kötü değil mi.. Masum olmamak, olamamak…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dün ekmek almaya gittiğimde iki minik bakkal tezgahının önünde durmuşlar ellerindeki 50 kuruşla öyle bir bakıyorlar ki çikolatalara, şekerlere.. Bütün bakkalı alacaklar sanki.. İnceliyorlar, paralarına bakıyorlar.. Bu ne kadar amca diye soruyorlar.. Karar veremiyorlar. Bakkal amcanın sabrını zorluyorlar. Bir gofret alıyorlar, birbirlerine bakıyorlar önce, sonra paralarına ufacık göz atıyorlar. Amca buna yetiyormu paramız diye soruyorlar gözleriyle amcaya. Tamam tamam diyor bakkal amca, parayı hızla alıyor ve yolluyor çocukları..

Düşündüm sonra, bizde yapmazmıydık minikken.. Topumuzun başına bir şey geldiğinde mahalle bakkalına gidip yenisini almak için, top filesinin önünde dakikalarca durup, bakkal amcayı usandırana dek bakmazmıydık rengarenk toplara.. Sonra o silik yeşil, parlak sarı arasında kararsız kalıp biraz daha düşünmek isterdik. Tabi bu arada sıkılan bakkal amca al bakalım diye bir top verirdi fileden.. Ve yollardı bizi…

Aklımız yeni topu arkadaşlarımıza göstermekte, gözümüz arkamızda kalan filenin içindeki parlak sarı topta.. Arkamıza baka baka yürürdük diğer miniklerin yanına… Keşke küçük kalsaydık…

Tahinli Keki yaparkende aklımdan bunlar geçti hep. Tahinin o nostaljik kokusundan mı, bakkalda izlediğim çocuklardan mı bilemedim. Tahinli kek fırında pişerken yaydığı koku geçmişin içinden geliyordu.. Gelelim kekin malzemelerine;

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Ayrı kaselere koyup ikisinede ortak bölüştürdüğümüz şekerle ayrı ayrı çırpıyoruz. Sonrasında iki karışımı birleştirip sırasıyla, yoğurt, tahin, un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekliyoruz. Son olarak limon kabuğu rendesini ekleyip 180 derecedeki fırına atıp 35 dakika kadar pişiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika yeterli oluyor. Bıçakla test ettiğimizde hala ıslak çıkabilir. Özelliği budur. Bilginize:) Üzerine bir tatlı kaşığı ile pekmez gezdirebilirsiniz. Nasılsa onlar iyi arkadaşlar.. Tahin&Pekmez… Afiyet olsun..

Reklamlar

2 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s