Ispanak Kökü Çorbası

Standard

Buzlukta biriken ıspanak köklerini artık kullanma vakti geldi.. -20 derece soğukta daha fazla kalmalarına içim el vermedi:) İlk defa denedim bu çorbayı, lezzetli oldu. Umarım beğenilir. Sizde deneyin. Ispanaklarınızın köklerini atmayın buzlukta biriktirin. Tabi çok güzel yıkanmalılar.  Ben fırçalayarak yıkarım.. Şimdiden afiyet olsun..

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 250 gr ıspanak kökü
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1/2 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • tuz
  • et suyu / su

Sıvıyağda rendelediğimiz soğanları kavurup, içerisine küçük doğradığımız ıspanak köklerini atıyoruz. Kökler hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Sarardıklarında haşlanmış nohutları içerisine atıyoruz ve biraz daha kavuruyoruz. Salçayı katıp 2-3 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz. Ne çok kavurma işlemi varmış:) Sonrasında limon suyunu ve suyunu koyuyoruz. 30 dakika orta ateşte pişiriyoruz. Ocaktan alırken tuzunu ekliyoruz. Denemeye değer bir tarif.. Tekrar afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s