Elma Tatlısı

Standard

Uzun zamandır erteliyordum elma tatlısı resimlerini bilgisayarda.. Bugün aslında başka fikirler vardı aklımda ama havadanmıdır bilinmez  içimden unla, yumurtayla ilgilenmek gelmedi. (Hava karanlık bugün Ankara’da. Kar bekleniyor heyecanla)

Çok kolay olan bu elma tatlısını canınız deli gibi şekerli şeyler çektiğinde yapın ve sağlıklı birşey yemenin vicdanınızı rahatlatmasını izleyin:) İçine şeker giriyor ama onuda düşünmeyin:) Şöyle bol çikolatalı, cevizli, yağlı bir Browni yeseniz daha mı iyi:) Evet mi:))))

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 2 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı kuru sarı üzüm
  • süslemek için toz tarçın

Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarıyoruz ve tencereye çok az ılık su koyup elmaları içine diziyoruz. Üzerine şekeri pay ediyoruz ve 5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra karanfili, çubuk tarçını ve üzümleri koyuyoruz. 5 dakika daha, bu sefer kısık ateşte pişiriyoruz.  Elmalar siz hiç anlayamadan erir, o yüzden sık kontrolle pişirmekte fayda var.  Tencereden çıkarıp soğumaya bırakıyoruz ve üzerine toz tarçın gezdirip üzümler içerisinde servise hazır hale getiriyoruz.. Afiyet olsun, içimiz rahat olsun:))

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s