Ağzı Açık Poğaça:)

Standard

Akşam yemekten sonra canımız tatlı çeker ya, dün akşam bizim evde durum farklıydı.. Şerbetliler haricinde pek tatlı sevmeyen eşim yemek bitiminde çayın yanına poğaça olsaydı deyiverdi:) Evde yoğurt olmayınca hemen süt ile yapılan mayasız poğaça arayışı başladı tabi:) Eylem’in Mutfağında buldum tarifi. Görünüşü beğenilince bunu yapalım dedik. Bizimkiler nedense ağzı açık oldu. Hızla yapılınca sıkı sıkı kapatamadım sanırım:) Ama böylede güzeldi. Adını da Ağzı Açık koydum. İşte tarifi,

Malzemeler

  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı süt (küçük boy çay bardağı)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • İç malzeme için, peynir, sucuk veya ne isterseniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margarini eritip, biraz ılık olunca diğer tüm malzemelerle birlikte karıştırıp, yoğuruyoruz. Şekil verip malzemesini koyuyoruz. Yuvarlak yaparsanız benimki gibi ağzı açık olmazlar:) Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya susam ile süslüyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. Teşekkürler Eylem’in Mutfağı:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s