Kırpık Patates

Standard

Kırpık patates yapılır, yağda kızartılır.. aslında fırında olsa daha iyi diye düşünülür:) vicdanınızın sesini duymamazlıktan gelerek yiyebilirseniz güzel olur:) Ama derseniz ki kızartma kesinlikle yok hayatımda, o zaman fırına atılır:) Tabi bizim davet masası hazırlanırken evdeki kuzine, fırın tepsilerle dolu olunca mecbur kaldık kızartmaya..

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 2 yumurta(sarıları içine, akları dışına)
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 5 adet büyük boy patates
  • 5 yemek kaşığı dolusu un
  • 1/2 demet dereotu
  • tuz, karabiber, kırmızı biber

Patatesleri haşlıyoruz ve püre haline getiriyoruz. İçerisine un, yumurta sarıları, dereotu ve baharatları ekliyoruz. Elimizi ıslatarak şekil veriyoruz ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Yumurta aklarını bir tabağa alıyoruz, başka bir tabağa tel şehriyeleri koyuyoruz. Dolaptan çıkardığımız patates toplarını önce yumurta akına sonra tel şehriyeye buluyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kızartmak istemiyorsak fırın için ben şöyle bir yöntem düşündüm. Bir borcama yada fırın tepsisine şekil vermeden püreyi dökeriz ve üzerine yumurta akını sürüp şehriyelerle örteriz.. Ama bu yöntemi deneyeceğim. Tıpkı fırın mücver gibi. Denedikten sonra onunda fotoğraflarını paylaşırım. Şimdilik kızartmanın resimleri var:) Afiyet olsun.. Çok lezzetli oluyor, daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin derim:) Dilerseniz içerisine peynirde ekleyebilirsiniz. Buda şimdi aklıma geldi:) Heh birde fotoğraf için kusura bakmayınız, acele ile çekilmiştir:))

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s