Un Helvası… Ölüm… Sabır…

Standard

Un helvası sabır işi, tıpkı ölüm gibi.. Çok sert bir giriş olduğunun farkındayım ama Bugün de sert… Tüm kaybettiklerimin ruhuna un helvası yaptım biraz önce.  Ama asıl Metin Amca için oldu… Çok iyi bir insandı.. Tanrım onu cennetine alsın..

Ara sıra Dedeciğim aklıma gelir onun için kavururum helvayı. Dualar okuyarak dakikalarca kavururum. Bilerek havalandırmayı açmam, camı, kapıyı açmam ki kokusu eve yayılsın.. Büyüsü eve yayılsın diye…

Bugün yine aynı şekilde açtım ocağın altını ve unumu kavurdum. Üstüme sinsin, eve sinsin diye kokusu kısık ateşte, havalandırmayı açmadan kavurdum dakikalarca.. Mekanın cennet, ruhun şad olsun Metin Amca…

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 250 gr tuzsuz tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz

Tereyağını ve unu tencereye alıp kısık ateşte 35-40 dakika kadar kavuruyoruz. Bu sırada sütü, şekeri ve vanilin şekerini bir kapta karıştırıyoruz. Tenceredeki yağ eridikçe haliyle sıvı hale gelecek un. Cevizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 40 dakikanın sonunda altını açıyoruz ve süt, şeker karışımını ekliyoruz. Yüksek ateşte sütü çekene kadar karıştırıyoruz ve koyulaştığında altını kapatıp 5 dakika dinlendiriyoruz. Kaşık yardımıyla servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Reklamlar

2 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s