25 Dakikada..Fırında Çipura..

Standard

Haftada bir sefer balık pişer bizim evde. Genelde küçük balıkları-özellikle hamsiyi- tavada kızartırım. Büyük balık olduğunda ya elektrikli ızgara yada fırın yöntemiyle pişiririm. Çipura çok yemiştim şimdiye kadar ama hem evde hiç yapmamıştım hemde boyut olarak hep daha küçükleri gelmişti önüme.. Dün Eşimin balıkları getirdiği kese kağıtlarını açtığımda şok oldum. Kocamandı balıklar. Gerçekten büyüklerdi:) Neyse gelelim yapılışına. O kadar kolay ve pratik ki, eğer çalışıyorsanız ve balık seviyorsanız, özellikle kış aylarında sık sık alın Çipurayı. Yapmaya başladığınızda sofra hazır olmasa bile 30 dakika sonra masaya oturmuş olursunuz. Hem fırında olduğu için ev kokmuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 3 adet büyük çipura
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • 1 limon
  • 1 orta boy soğan

 

 

 

 

 

 

 

 

Balıkları temizleyip, yıkadıktan sonra -ki biz bu işlemi balıkçıda yaptırıyoruz- bıçakla tam ortasına ve iki tarafına verev şekilde bir çizik atıyoruz. Sonrasında yağ ile tuz ve karabiberi karıştırıp balıkları bu sosa buluyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip balıkları üzerine diziyoruz ve dilim dilim kestiğimiz limonları, halka halka kestiğimiz soğanları balıkların üzerine bölüştürüyoruz. Üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıttığımız 230 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Süre sonunda folyoyu üzerinden alıp balıkları 5 dakika fırının en üst rafında üzerleri kızarsın diye pişiriyoruz. İşte bu kadar basit. Bu süre içinde sofranızı hazırlayıp en lezzetli salatayı yapabilirsiniz ve hatta zamanınız bile kalır:) Afiyet olsun..

Reklamlar

4 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s