Bisküvi Tabanlı Pasta

Standard

Fotoğrafları düzenlerken rastladım bu tatlıya. Bir şekilde kaybolmuş, unutmuşum bloga eklemeyi. Hatta yaklaşık 1 saattir kremasının tarifini arıyorumdum defterlerimin arasında. Sonunda buldum. Adınıda “bisküvi tabanlı pastanın krem şantili kreması” diye yazmışım:)

Haftasonu için çok yapılası bir tarif. Çünkü hemen hemen her pasta gibi bu da 1 gece buzdolabında dinlendiriliyor. Ben bu dinlendirme aşamasına işkence gecesi adını vermiştim. Gerçekten işkence gibi özellikle tiramisu ise o dolapta bekleyen o zaman tam çin işkencesi oluyor beklemek. Çin işkencesi daha güçlü bir işkence türü sanırım. Tamda bilmiyorum gerçi:)

Neyse işkence gibi kötü düşüncelerden çıkıp kolay tabanı olan şip şak hazırlanan bu pastanın yapımına gelelim..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler (Tabanı için)

  • 1,5 paket Eti Burçak bisküvi
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

(Kreması için)

  • 2 yumurta
  • 50 gr nişasta
  • 50 gr un
  • 100 gr toz şeker
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 1/2 lt süt
  • 1 paket krem şanti ve krem şantiyi yapmak için yarım su bardağından bir parmak fazla süt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bisküviyi dövüp içerisine şekeri ve erittiğimiz tereyağını ekliyoruz. Hamur yoğurur gibi yoğurduktan sonra kalıba yerleştiriyoruz. 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz. Bu sırada kremayı yapıyoruz. Bisküvi tabanı fırından çıkıp soğuyana kadar kremamızda hazır oluyor zaten. Krema için bir tencereye sütü ve şekerin yarısını ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Başka kapta şekerin diğer yarısını yumurta ile çırpıyoruz ve unu, nişastayı, vanilin şekerini ekliyoruz, karıştırıyoruz. Kaynayan sütü bu karışıma ekleyip ocağa tekrar alıyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Koyulaştığında ocaktan alıyoruz ve başka bir kapta krem şantiyi yarım bardaktan biraz fazla bir sütle çırpıyoruz. Ilımış olan kremamızın içerisine ekleyerek karıştırıyoruz. Hızla karıştırdıktan sonra kremayı soğumuş bisküvi tabanına döküyoruz. Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 1 gece dinlendiriyoruz. İşkence gecesinden sonrada afiyetle yiyoruz :)

Benim kalıbım küçük gelmişti de ayrı mini kalıpta 1 adet yuvarlak pastacık çıkarmıştım. Kreması biraz yoğun gözüküyor:))

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s