Ispanaklı Tavuk Sarma

Standard

Tavukla ıspanağın birbirine bu kadar yakıştıklarını bilmiyordum. Dergilerde, kitaplarda hatta bloglarda sıkça karşılaştığım bu tariften hep uzak dururdum. Tavuk ve ıspanak… Beni çok düşündürürdü. Ama gerçekten haklılarmış. Ispanak ile tavuk iyi arkadaşmış..

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 4 adet ince tavuk göğsü (1 paket tavuk göğsünden fileto çıkararak  elde edebilirsiniz)
  • 250 gr ıspanak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ve rendelenmiş beyaz peynir karışımı
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1  yemek kaşığı krema
  • tavuğu marine etmek için sıvıyağ, yoğurt suyu ve karabiber

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavuk filetolarını döverek inceltiyoruz ve marine etmek için yağ, karabiber ve yoğurt suyu ile karıştırıp en az 1 saat dinlendiriyoruz. Süre sonuna doğru ıspanakları tavaya alıp yağda biraz öldürüyoruz ve peynirleri, baharatları ekliyoruz.Bir kaç dakika soteledikten sonra, kremayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Tavukların içerisine ıspanaklı harçtan biraz ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz. Açılacak gibi görünüyorsa kürdan ile tutturabiliriz. Yağlı kağıt serdiğimiz kapaklı bir fırın kabında 200 derecede 40 dakika kadar pişirdikten sonra kapağı açıp üstü kızarana kadar tutuyoruz. (kapak yerine folyo kullanılabilir) Fırından alıp servis ediyoruz. Yanına dilerseniz fırında pişirilmiş domates veya patates ile servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s