Karnabaharı bir de böyle pişirin! Kırpık Karnabahar..

Standard

Bu ay Sofra Dergisinin Ayın Sebzesi bölümünde karnabahar var. Bayılırım karnabahara. Her halini çok severim. Ama sevmeyenler için harika bir karnabahar yemeği, daha doğrusu aperitifi var. Kırpık karnabahar. Daha önce kırpık patates yapmıştım, çok lezzetli oluyor bu kırpıklar. Sofra dergisinde aynı işlemi karnabahar üzerinde uygulandığını görünce hemen girdim mutfağa.

Güzel bir atıştırmalık, aperitif, meze çıktı ortaya. Artık ne derseniz:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler (6 kişi içindir)

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı un
  • tuz, karabiber, kekik, kimyon
  • 1 su bardağı tel şehriye

Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp tuzlu, limonlu suda 15 dakika haşlıyoruz. Süzüp geniş bir kaba alıyoruz ve içerisine soğanı rendeliyoruz. Bir bıçak yada ezici yardımıyla püre haline getiriyoruz. Tam püre olmuyor aslında biraz parçacıklı püre oluyor. Yumurtayı, galeta ununu, baharatları ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Yarım saat dolapta dinlendirdikten sonra yuvarlak şekil vererek tel şehriyeye buluyoruz. (Şekil vermekte zorlanırsanız elinizi ıslatarak deneyebilrisiniz. Çok çok zorlanırsanız biraz daha un ekleyebilirsiniz. Kızgın yağda kızartıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Sofra Dergisi / Şubat 2012 sayısı

 

Reklamlar

2 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s