Patates Püreli Pırasalı Tavuk

Standard

Nasıl? Kulağa hoş gelmiyor değil mi? Ama damağa harika geliyor. Pırasalı tavuk yemeği çok lezzetli olur. Birazda sulu sulu.. Ohh mis valla.. Hele ki üzerine patates püresi yapıp fırına verdin mi dahada harika oluyormuş. Aslında mutfağa girdiğimde patates püresi yoktu aklımda. Sadece pırasalı tavuk yemeğimi yapıp çıkacaktım mutfaktan. Sonra gözüm patateslere takıldı, bunların 2 tanesinden biraz püre yapıp yemeğin üzerine koyup birde kaşar rendelesem, fırına atsam nasıl olur ki acaba diye düşünürken kendimi püreyi blenderdan geçirirken buldum:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnsan tek başına olunca evde daha yaratıcı yemekler çıkıyor ortaya. Aksi halde benim Eşim pek yeni tatlara açık olmadığı için klasik yemeklerden şaşamıyorum..

Malzemeler (2 küçük güveç için. Büyük fırın kabında yapmak isterseniz malzemeyi 2 katına çıkarmanız yeterli olacaktır.)

  • 2 adet patates
  • yarım çay bardağı süt
  • yarım tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 250 gr pırasa
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 küçük kuru soğan
  • rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz, karabiber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öncelikle patatesleri küp küp doğrayıp (daha çabuk pişsin diye) sütle beraber küçük bir tencereye alıp pişiriyoruz. Zaten patatesler yumuşadığında sütte azalmış hatta bitmiş oluyor. Eziciden geçirirken koyuluğunu beğenmezseniz yani çok koyu gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Püre haline geldiklerinde terayağı koyup ara sıra karıştırıyoruz. Diğer taraftan kuşbaşı doğranmış tavuk etini sıvıyağ ile tavaya alıp beyazlaşana kadar yüksek ateşte çeviriyoruz. Beyazladıklarında altını kısıp, ince doğranmış soğan ve pırasayı tavaya ekliyoruz. Kendi suyunda pişirip Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alıyoruz. Tavukları kontrol edin pişmemişse ve suyunu çekmişse çok az su ekleyebiliriz. Ama küçük kuşbaşı yapıldıysa hemen pişiyor. Fırın kabımıza aldığımız pırasalı tavukların üzerine patates püresini koyuyoruz ve en üste biraz kaşar rendeliyoruz. 230 derece önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s