Milföy Galeta

Standard

Kolay, pratik, hızlı pişen, güzel kokan, lezzetli… Milföyü bu yüzden çok seviyorum. Eskiden çok sık yapardım. Uzun zamandır mutfağımda yoktu. Bu pratik hamurlarla çeşit çeşit atıştırmalık yapabilirsiniz. Hatta habersiz misafirler için birebirdir. Akşam yemeğinden sonra çayın yanına birşeyler isteyen kocalar için birebirdir:) Tatlısı olur, tuzlusu olur, pizzası olur, tartı olur.. Olur da olur.. Hatta o kadar çok olur ki, bunun için ayrı bir kategori açmak lazım. Bende öyle yaptım.. Milföy hamurlu lezzetler kategorisinin ilk tarifini sunuyorum; Milföy Galeta:) Afiyet olsun..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir kare milföy hamurundan 6 tane çubuk çıkıyor. İstediğiniz miktara göre milföy hamuru çıkarıp, tezgahta biraz buzunun erimesi için bekleyin. Buzu çözülünce oklavayla biraz açın. Tek tarafa doğru açın, maksat çubukların boyunu uzatmak. Sonra uzun uzun 6 eşit parçaya kesin. Üzerine çok az su ile açılmış yumurta sarısı sürün. İster susam, ister çörekotu, hatta isterseniz biraz kaşar peyniri rendesi ile süsleyin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. (Fırın kağıdı kullanmayı unutmayın yada fırın tepsisini yağlamayı unutmayın) Bu kadar pratik ve lezzetli.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s