Milföy Hamurundan Pratik Pizzacık

Standard

Diyeceksiniz ki ne bu tembellik Simge, kaç gündür milföy hamuru.. Evet bugünlerde biraz fazla oldu ama uzun zamandır fırınımdan çıkmayan bir lezzetti..  Birazda kış yorgunluğu bastı sanırım beni. Pek elim ayağım kalkmıyor. Sonuçta pratik, kolay ama çok çok lezzetlidir milföy.

Malzemeler çok basit, evde olan malzemeler; haliyle milföy hamuru, salça, kaşar peyniri, zeytin, yumurta sarısı..

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben sadece zeytin ve kaşarla yaptım. Dilerseniz mısır, sosis, sucuk, beyaz peynir, domates, biber.. İstenilen her pizza malzemesi kullanılabilir.

Buzu çözülen milföy hamurunun bir tanesinden, diğer iki tanesine çerçeve yapacak şekilde ince çubuklar kesiyoruz. bu çubukları diğer milföy hamurunun çervresine yapıştırıyoruz. Su ile açılmış domates salçasını hamura sürdükten sonra üzerine malzemelerimizi koyuyoruz ve kaşar peyniride ekleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İsterseniz kenarlarına yumurta sarısıda sürülebilir. Fakat milföy hamuruna sürülecek yumurta sarısı biraz su ile açılmalıdır ki yüksek ısıda hemen yanmasın.. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s