Ballı pekmezli çıtır susam bar

Standard

Arşivden çıktı fotoğraflar.Hemen bloga göz attım ki, ne göreyim paylaşmamışım bu güzel atıştırmalıkları sizinle.  Bomba denmeli aslında. Bar çok kısa, çok yetersiz gibi:)) İşte tarifi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • 1/2 su bardağı fındık parçaları (kalın çekilmiş)
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1/2 su bardağı pekmez

Öncelikle susamı geniş bir tavada biraz kavuruyoruz. Pembeleşene kadar kavurduktan sonra bir tabağa koyuyoruz ve aynı tavaya bal ile pekmezi koyuyoruz. Orta ateşte bal ve pekmez kaynadıktan sonra fındık ve susamları ekliyoruz ve ocağı kısıp 5 dakika karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan alıp yağlı yağıt serilmiş tepsiye veya tezgaha dikkatlice döküyoruz. Su ile ıslattığımız spatula yardımı ile düzlüyoruz ve  yine sı ile ıslattığımız bıçak ile dilim dilim kesiyoruz. Bıçağı her seferinde ıslatmamız gerekiyor. Dilim dilim kesilen barları soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuduğunda servis edebiliriz. Afiyet olsun..

Reklamlar

2 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s