Portakallı Kek

Standard

Fotoğraf makinamı İstanbul’a getirmememin acısını yaşadım kek piştikten sonra. Cep telefonu ile çektiğim fotoğraflardan dolayı affınıza sığınarak güzelim portakallı keki huzurlarınıza sunarım:) Tarif Gülayın mutfağından. Teşekkür ederim kendisine. Tarafımdan sonucu oldukça başarılı bulunmuş bir tarif:) Portakal kokusu sarsın heryeri!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı portakal suyu (2 orta boy portakala denk geliyor ama cinsine göre de değişir tabiki)
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • üzerine dökmek için ceviz veya fındık içi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keklerin olmazsa olmazı olarak şekerle yumurtayı uzun uzun çırpıyoruz. Sonrasında sıvı malzemeleri ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz. Nedir bunlar, yağ ve portakal suyu. Unuda kabartma tozu ve şekerli vanilin ile birlikte ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz. en son tarçın ve rende portakal kabuklarını ekleyip margarin ile yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Üzerine cevizi döşüyoruz. Ben ceviz kullandım ve çok döşemedim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirip, bıçak testinden sonra afiyetle yiyoruz:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s