Kuru yufkadan kıymalı börek

Standard

İstanbul’dan gelirken kayınvalidemin kendi hazırladığı kuru yufkalardan 3-4 böreklik kadar aldım. Ve ilk defa kuru yufkadan böreğimi dün yaptım. Çok güzel olmuş ama biraz yağlı olmuş yorumunu alınca anladım ki kuru yufka, taze yufka gibi yağı çekmiyor. Size kendi yaptığım gibi malzemeleri yazıyorum yağ miktarını yarı yarıya azaltmanızda fayda var. Kuru yufkayı nereden bulacağınıza gelince, sanırım yufkacılarda oluyor.. Hiç gözüme çarpmamış… Evde kendiniz yapıyorsanız zaten böreğini de yapmayı biliyorsunuz demektir:) Yada benimki gibi hamarat bir kayınvalideniz olmalı:) Teşekkür ediyorum kendisine:) Öpücükler…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 6 adet kuru yufka
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • yufkaları ıslatmak için bir tepsinin yarısı kadar su
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için;

  • 200 gr kıyma (orta yağlı)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öncelikle iç harcı hazırlamak için soğanı rendeliyoruz ve kıyma ile birlikte 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavuruyoruz. Buradaki yağ miktarını azaltmanıza gerek yok. İyice kavrulan soğan ve kıymaya tuz ve karabiberi ekliyoruz . Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Yarısına kadar su koyduğumuz bir tepside yufkalarımızı teker teker ıslatıp böreği yapacağımız tepsiye teker teker koyuyoruz. Tabi ilk yufkayı koymadan önce tepsiyi tereyağ ve sıvıyağ karışımı ile yağlıyoruz. Islattığımız ilk yufkayı koyduktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı yağ karışımımızdan gezdiriyoruz. (Ben her kat arasına 4 yemek kaşığı gezdirmiştim ve çok yağlı oldu) Sonra ikinci yufka ve yağ karışımından ve üçüncü yufka ve iç harcı koyuyoruz. İç harç üzerinede 3 kat yufka koyuyoruz, aralarına yağ karışımından gezdirerek. En son olarak üzerinin kızarması için 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıyoruz. Karışımı üzerine döküp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s