Susamlı Kuşkonmaz

Standard

Haftasonu alışverişinde en çok sevindiğim, taze kuşkonmaz bulmak oldu. Aldıktan sonra hemen planlar yaptım. Şu kadarıyla susamlı yaparım, bu kadarını çorba yaparım falan filan:) Kuşkonmazı çok severim.  Bir kaç site gezdim, farklı ne yapabilirim, bilmediğim bir tarif bulabilirmiyim diye, nihayetinde buldum. İlerleyen günlerde kuşkonmazlı tariflere devam edeceğim ama bugün en basit olanı var;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 5 sap yeşil kuşkonmaz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 3 dal frenk soğanı yada 1 diş sarımsak
  • tuz

Beyaz kısımlarını biraz keserek kuşkonmazları temizlemiş oluyoruz ve sonrasında güzelce yıkayıp az suda haşlıyoruz. Dilerseniz buharda da haşlanmasını sağlayabilirsiniz. Suyun içerisine bolca tuz atıyoruz. 10, 15 dakika haşladıktan sonra süzüp,  isteğe göre 2 ye yada 3 e kestiğimiz kuşkonmazları zeytinyağını koyduğumuz bir tavaya alıp 3 dakika soteliyoruz.  Üzerine minik minik doğranmış frenk soğanı yada sarımsağı ekliyoruz ve 1 dakika daha çeviriyoruz.  En son olarak susamı ekliyoruz. 1-2 dakika da susamla çevirip servis yapacağımız tabağa alıyoruz. Sıcakken de, soğukken de harika oluyor. Etin yanına çok güzel eşlik eder.. Dilerseniz salatanıza katabilirsiniz, isterseniz makarnanıza… Harikadır kuşkonmaz.. Deneyin derim:) Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s