Mantar Sote

Standard

Çok kolay ve lezzetli bir yemek.. Soğukta yenildiği için meze bile olur.. Sonuçta mantar söz konusu ise benim için olay bitmiştir. Çok severek yerim. Nasıl pişirilmişse, neyin içerisine eklenmişse… Hiç kafamı çevirmem:) Her zaman bibersiz ve domatessiz, kekik ve pulbiberle yapardım mantar soteyi. Bu sefer sarı ve kırmızı renkli biberleri kullandım. Mantarı sadece tuzla 2 dakika soteleyip, bıraktığı suyunu süzüp buzlukta saklayabiliriz. Bu yöntemle 2-3 ay süren taze mantar zamanı harici zamanlarda da mantar yiyebiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 2 adet sarı biber
  • 1 adet büyük kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • tuz

Zeytinyağında ay şeklinde doğradığımız soğanı soteliyoruz. Biberleride aynı şekilde doğrayıp içerisine atıyoruz ve 5 dakika kadar soteliyoruz. En son olarak doğranan mantarları üzerlerine koyup kapağını kapatıyoruz. Mantarlar suyunu verdikten sonra tencerenin kapağını açıyoruz ve bıraktığı suyu çekmesi için ocağın altını açıyoruz. Suyunu tamamen çekince tuzu ve domatesleri ekliyoruz. 2 dakika daha soteliyoruz ve yemeye hazır… Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s