Kremalı kuşkonmaz çorbası

Standard

Kuşkonmazlı lezzetlerden en sevdiğimde kremalı çorbası.. Çok sevdiğim için ve Türkiye’de bulamadığım zamanlarda Almanya’dan her gelenle hazır kremalı kuşkonmaz çorbası siparişi verirdim. Artık burada tazesini bulabildiğime göre çorbasını yapma vaktidir diyerek tada tada yaptım çorbayı. Harika oldu. Hazırlarını haltetmiş durumdayım:)) Ellerime sağlık :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 250 gr yeşil kuşkonmaz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 200ml krema
  • 250 ml süt
  • 250 ml kaynar su
  • tuz
  • 1 diş sarımsak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öncelikle kuşkonmazları minik minik doğruyoruz ve tereyağında orta ateşte renkleri dönene kadar soteliyoruz. İçerisinden 1 yemek kaşığı ayırıyoruz (sonradan tane olarak çorbanın içine atmak için) Sarımsak ve soğanıda minik minik doğrayıp, sotelenen kuşkonmazların içine ekliyoruz. Birlikte soğanlar pembeleşinceye kadar soteliyoruz. Kremayı, sütü ve tuzu ekliyoruz, kaynatıyoruz. Sonra altını kısıp 5 dakika kaynamaya bırakıyoruz. 5 dakika sonrasında kaynar suyu ekliyoruz, 5 dakika daha pişiriyoruz. Süre sonunda blender ile iyice ezip, süzgeçten geçiriyoruz. Tekrar tencereye alıp önceden ayırdığımız kuşkonmaz tanelerini içerisine katıyoruz. Koyu olursa su ekleyebilirsiniz. Su yerine tavuk suyuda kullanılabilir. Üzerine frenk soğanı kesip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Reklamlar

2 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s