Hamsi Buğulama

Standard

Hamsi en güzel tava(kızartma) olur diyenlerdenim aslında ama o kadar kaloriyi almamak için buğulama yapmaya karar verdim. Annem çok sık yapardı. Bildiğim bir lezzet ama uzun zamandır yapmıyordum. Sağlıklı bir yaşam fikrini hayatıma katabildiğim kadar katmaya çabalıyorum. İşte bu lezzette böylece girmiş oldu aklıma, mutfağıma…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler;

  • 1/2 kg hamsi
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • tuz

Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra kuruması için süzgeçe alıyoruz. Bu sırada soğanı ve patatesleri halka halka kesiyoruz. Dilimler çok kalın olmuyor ki kolay pişsin. Kapaklı geniş ama bir tencereye önce soğanları diziyoruz ve biraz tuz ekliyoruz. Üzerine patatesleri dizip biraz daha tuz ekliyoruz ve en son olarak balıkları dizip sıvıyağı üzerine gezdiriyoruz. Önce yüksek ateşte 1-2 dakika pişiriyoruz sonra suyu ekliyoruz ve altını kısıyoruz, kapağını kapatıyoruz. Patatesler piştiğinde servise hazırdır. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s