Zeytinyağlı Bakla

Standard

Favayı çok severim ama hiç bakla yemeği yemedim desem.. Fava yapmak için aldığım baklalardan son anda zeytinyağlı yapmaya karar verdim. Çok lezzetli oldu. Zaten kötü olmasını beklemiyordum. Sonuçta favayı bayılarak yiyorsam neden baklayı beğenmeyeyim, hele birde zeytinyağlı olursa…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler;

  • 1/2 kg taze bakla
  • 5 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • 2 adet küp şeker
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz, dereotu

Baklalar temizlenerek yarım limonun sıkıldığı suyun içerisinde 10 dakika bekletilir. Bu sırada soğanlar temizlenir ve yağda biraz kavrulur. Üzerine unu eklenir topak topak olmadan kavrulur. Şeker, tuz ve baklalar eklenerek, hafif sarı renk alana kadar orta ateşte çevrilir. Son olarak 1 çay bardağı su eklenir ve ocağın altı kısılır. 1 saat bu şekilde pişirilir ve suyunu çekerse arada su eklenir. Kapağı fazla açmadan pişirilir. Ocaktan almaya yakın dereotu ve limonun diğer yarısının suyu eklenir. Ocaktan alınıp soğuduktan sonra üzerine yoğurt koyularak servis edilir. Afiyet olsun.

Reklamlar

3 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s