Limonlu Cheesecake

Standard

Sevgili Gülhan Hanım’dan rica etmem üzerine Derya Baykal’ın programında yapılan limonlu cheesecake tarifine geldi sıra:) Uzun zaman geçti ama araya bir sürü tarif girdi ve ben bir türlü ekleyemedim bu güzel tarifi :) Sonunda bugün fırsat bulabildim de fotoğrafları arşivden çıkarıp ekleyebildim. Reçeteyi de verdikten sonra rahatlayacağım. İçime dert olmuştu..

Tarif çok kolay ve sonuç çok başarılı. Mutlaka denenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taban Malzemeleri

  • 1,5 paket bisküvi (ben burçak kullandım)
  • 50 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 2 kaşık süt

Dolgu Malzemeleri  -1-

  • 2 yumurta beyazı
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Dolgu Malzemeleri -2-

  • 300 gr labne peyniri
  • 1,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı krema
  • 2 yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çorba kaşığı nişasta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öncelikle fırını 110 dereceye ayarlıyoruz. Bunu en başta yapalım ki fırın tam ısısına ulaşsın. Sonrasında parçalanan bisküvileri tereyağ ve süt ile karıştırıp taban hamurunu oluşturuyoruz.

Dolgu malzemelerini ayırarak yazdım ki, karışıklık olmasın diye. Dolgu malzemeleri -1- olarak yazdığım 2 yumurta beyazı ile 3 çorba kaşığı toz şekeri iyice kıvam alana kadar çırpıyoruz. Bu bir kenarda beklerken dolgu malzemeleri -2- olarak yazdığım malzemelere geçiyoruz. 1,5 kahve fincanı şeker ve 2 yumurta çırpıyoruz. Bu karışıma labneyi ekliyor tekrar karıştırıyoruz. Sonrasında geri kalan malzemeleri sırasıyla ekliyoruz. ( unu, kremayı, nişastayı, limon kabuğu rendesini, şekerli vanilini ekliyoruz) Tüm malzemeleri ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz. En son olarak ilk çırpılan karışımı ekliyoruz ve çok sönmemesine özen göstererek tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımızı yağladıktan sonra taban malzememizi iyice bastırarak yayıyoruz ve üzerine hazırlanan dolgu malzememizi döküyoruz. 110 derecedeki fırının içerisine ayrı bir kapta su koyuyoruz ve 90-100 dakika pişiriyoruz. Süre sonunda fırının derecesini kapatıp kapağını açarak keki fırından almadan soğutuyoruz. 1 gece buzdolabında durması lezzetinin yüksekliği açısından daha iyi olur. Afiyet olsun..

Reklamlar

3 responses »

  1. Merhaba, çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Ekşimsi bir tat ve mis gibi limon kokulu tam yaza mevsimine uygun, ferahlatıcı bir tatlı olmuş.
    Görüşmek dileğiyle, sevgiler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s