Karadut Reçeli

Standard

Eve gelen karadutlar yenilmeyecek gibi durduğundan hemen reçel fikri aklıma geldi. Biraz bakındım ve reçel tarifleri hep aynı işte:) Farklı bir reçel bulamadığım için kendi kendime ölçüleri aynı tutarak yaptım reçeli..  O ne güzel renktir, o ne güzel kokudur.. Bayıldım ben valla karadut reçeline.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 500 gr karadut
  • 500 gr toz şeker
  • yarım limon suyu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akşamdan dutları temizleyip tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz. Kapağını kapatıp sabaha kadar bekletiyoruz. Sabah suyunu vermiş oluyor zaten. Hiç su eklemeden orta ateşte kaynatıyoruz. Süre nedir diye soranlara; reçel üzerindeki fokurdama tüm tencereye yayılana kadar, buda yaklaşık yarım saat oluyor.. Bu sırada köpüğünü arada kaşıkla alıyoruz. Süre sonunda ocağı yüksek ateşe getiriyoruz, limon suyunu ekliyoruz ve 5 dakika kapağı açık kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıp, kavanoza boşaltıyoruz. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s