ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Standard

Uzun zamandır blog ile ilgilenemiyordum. Ankara’dan İstanbul’a taşındım. Artık daha huzurluyum. Yeni mutfağıma alışana kadar, evi toparlayana kadar epey zaman geçti. Açılışı yaza en çok yakışan zeytinyağlı fasulye ile yapıyım istedim. Fasulyeler Annem’in bahçesinden. İstanbul’da olmanın ayrıcalıklarından biride Annem’in bahçesine yakın olmak :)

400 Gr. Taze Fasulye
3 Adet Soğan
3 Adet Domates
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

Fasulyeyi temizleyip ayıkladıktan sonra, Kaynar suyun içine atıyoruz ve 5 dakika bekletip hemen soğuk suyun içine alıyoruz. Soğanları ve domatesleri minik minik doğrayıp, tencereye alıyoruz. Suyunu süzdüğümüz fasulyeleri de ekliyoruz. Tuzunu, şekerini ve yağını koyup tencerenin içinde hepsini karıştırıyoruz. Ocağı açıyoruz ve önce yüksek ateşte domatesler suyunu salana kadar çeviriyoruz. Domatesler suyunu salınca 1çay bardağı suyumuzu ekliyoruz ve kısık ateşte soğanlar kaybolup, fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Aynı tencerede soğutup, servis kabına alıyoruz. Afiyet olsun.

20120718-095721.jpg

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s