Vejeteryan Karnıyarık

Standard

Bu sıcaklarda karnıyarık nasıl hafif olur ve afiyetle yenir diye düşündüm ve sonuçta bu güzel yemek çıktı ortaya. Gerçekten bayıla bayıla yedim. Size de afiyet olsun:)

Malzemeler
– 4 adet patlıcan
– 2 adet kuru soğan
– 4 diş sarımsak
– 5 adet domates
– 1/2 demet maydanoz
– tuz, kekik, pulbiber
– 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Patlıcanları alacalı soyup, bol tuzlu suda 10 dakika haşlıyoruz. Bu sırada soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz ve sıvıyağda öldürüyoruz. Minik doğradığımız domatesleride ekliyoruz ve kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz. Dilerseniz 1 tatli kaşığı salça da ilave edebilirsiniz. Altını kapatmadan doğranmış maydanozları ekliyoruz ve kapatıyoruz. İç harç hazır olduktan sonra haşlanmış patlıcanların ortasını yarıyoruz ve tatlı kaşığı ile içlerini çıkarıyoruz. Dilerseniz bu içleri de domatesli harcımıza ekleyebilirsiniz. Tencereye aldığımız patlıcanların içini dolduruyoruz ve çok az su ekleyerek pişiriyoruz. Afiyet olsun.

20120723-123424.jpg

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s