Ekşimikli Biber Konservesi / Anne’de pişer bize de düşer (Bölüm 2)

Standard

Ekşimik, çökelek, ekşimiş sütün veya yoğurdun atılmaması için yapılmış lezzetli peynir olarak bilinir. Annem ekşimiği biberle konserve yaparak daha da lezzetlendirir. Dilerseniz yoğurtla karıştırarak, dilerseniz tavada biraz ısıtarak, dilerseniz kızarmış ekmeğin üzerine sürerek kahvaltı ve çay saati sofralarınızda yer verebilirsiniz kendisine:) Afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 kg yeşil biber
  • 2 kilo ekşimik peyniri
  • 1 kalıp yağlı beyaz peynir
  • tuz

Biberleri yemeklik kesip tuzla karıştırıyoruz. Annemin anlatmasına göre ovalar gibi yapıyoruz ama ovalamıyoruz :) Sonrasında süzgece alıyoruz, iyice kurumasını bekliyoruz. Ekşimikle ve ezimiş beyaz peynirle karıştırdığımız biberleri kavanoza dolduruyoruz. bastırarak doldurup kapakları açık olarak bir tepsi içinde buzdolabında biraz bekletiyoruz. Annem çökelek suyunu salar o yüzden kapatma ki taşmasın dedi. Sonrasında eğer suyunu salarsa temizliyoruz ve kapaklarını sıkı sıkı kapatıyoruz. Kapakları kapatırken en üste kalan suyunu çeksin diye katlanmış kağıt havlu koyabiliriz. Harika bir lezzet, denemenizi öneririm.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s