Biber Dolması Turşusu / Anne’de pişer bize de düşer (Bölüm 3)

Standard

“Biber dolması mı o? İçinde ne var?” diye bakarken, Annem “yok turşu o” dedi. Görüntüsü gibi lezzeti de harikaydı. Hayatımda sadece bir sefer turşu yapma girişiminde bulunmuştum ve oda hüsranla sonuçlanınca Annem’in turşularına olan sadakat yükseldi tabi :) İşte Anne turşusu tarifi;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler (2 litrelik kavanoz için)

  • 1 kilo sarı dolmalık biber (Boşnak biberi dedi Annem ama İstanbul’da Boşnak Biberi olarak bulamayız sanırım)
  • 1 adet küçük lahana
  • 1 kilogram havuç
  • 2 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 lt su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz

Öncelikle havuçları temizleyip, rendeliyoruz. Lahanayı ve sarımsakları rondoda küçücük olana kadar parçalıyoruz. Biberleri temizleyip, yıkıyoruz ve ters çevirerek kurumaya bırakıyoruz. Bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz. Ateşten almadan sirke, tuz ve yağı içerisine ekliyoruz. Suyu ateşten alıp ılıması için bekletiyoruz.  Bu sırada biberleri iç harcımız olan havuç, sarımsak ve lahana ile doldurup kavanoza dolduruyoruz. Ilımış olan suyu içerisine yavaş yavaş koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s