Hindistan Cevizli Kek

Standard

Yoğun hindistan cevizli çikolatalara, keklere bayılırım. Kuzenime götürmek için yaptığım keki kesmediğim için bütün bir resim var elimde. Öyle kabardı ki, üstü sonunda çatladı. Ben 24 cm lik kelepçeli kalıpta yaptım. Borulu bir kek kalıbım vardı ama kayıp, borulu kalıpta da olur tabi ki. Garantili kek tariflerimden birisidir :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Toz şeker ile yumurtaları, şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Kalan sıvı malzemeleri (yağ, süt) ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip iyice karıştırıyoruz. En son olarak hindistan cevizini ekliyoruz ve yağlanmış kabımıza boşaltıp 180 derecede kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun.

 

 

 

Reklamlar

2 responses »

  1. enfesti tadı damağımda hala ve herkes tarafından çok sevildi tarifi cebe aldım artık bende yavaş yavaş başlıycam ya yapmaya :))

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s